קורונה TIME

אז איך הופכים תקופה מאתגרת לזמן איכות מקסימלי?
קצת הגיגים של בין לבין..

השתדלתי תמיד להגביל לילדים את זמן המסך,אבל היום בתקופת הקורונה,מסתמן שמי שיש לו ידע בדיגיטל ותפעול נייד ,צולח את הזמן הזה הרבה יותר בקלות. ככה , בכל יום לומדת לפחות חצי שעה תפעול אפליקציה ,לשיפור שריר הדיגיטל.

 

סוגרת את החדשות וממעיטה בזה.

מבשלת בריא עם מתכונים חדשים ויצירתיים .

קצת קוראת, קצת מוזיקה ובעיקר זמן משפחה בלי לו"ז/משימות ולחץ.

 

כמו ארגון טיול משפחתי או פעילות יומיומית,(שכעת מאד מתגעגעים אליה,כמו כולם), אני קובעת מסגרת ומאפשרת חופש פעולה ואלתור. 

משחקים משחקי קופסא או שולחן לפחות שעה ביום

אז מי ייקח את הכלבה לטיול? אני! לא מוותרים על הליכת בוקר או בראנץ' עם צילי לשאוף שלוק של טבע. זמן האתנחתא של הטבע מהאדם ,עושה לו פלאים. פשוט לשבת , לצפות ולהנות.

זמן לימודים בקטנה- הבטחתי לעצמי ללמוד כל יום מהו חדש. זיהוי צמחים,חידות על הנוף הנגלה מהמרפסת,זיהוי דגלי מדינות ,חי-צומח-דומם בלי לוותר על האותיות הקשות וכמובן..לפתח משחקים משפחתיים בזום

ומה עוד? למי שלא חובב בישול…<br>זמן לחדש את התמונות ולייצר פינה חדשה בבית

זמן לרענן את הקיר בצבע חדש

זמן לשוחח בטלפון ,כיוון שכעת יש לנו זמן

זמן ספסל -מרחק של 10 מ' , לוקחים כוס תה ויושבים לתצפית

         
         
         
         

משתפת גם במתכונים..

טאבולה לפסח

הסוד של הסלט ,זה המון צבע, שפע ירקות טריים ותבלין סומק מעולה.

במקום בורגול, משרים קינואה ומבשלים במים מספר דקות. 

קוצצים:

פטרוזילה , כוסברה (בשפע),נענע. בצל סגול ובצל ירוק. מוסיפים מלפפון עם הקליפה ועגבנייה וחותכים לקוביות קטנטנות. 

 

מערבבים הכל.

מוסיפים שמן זית איכותי ,לימון,מלח ופלפל שחור גרוס

והכי חשוב סומק מעולה!

פטריות "כל טוב" "ממולאות "כבד קצוץ" צמחוני

קוצצים 100 גרם א.מלך, 100 גרם  א. פקאן +שקית ערמונים . לתבלן במלח,פלפל,מעט שמן זית ועירית קצוצה. להכניס הכל למעבד מזון.

להכין בסיר קטן:

בצל מטוגן בשמן קוקוס (או זית ),עדשים צהובות בתוספת כמון ,כוסברה טחונה , קארי ומעט טריאקי , להוסיף מעט מים ,להנמיך אש ולבשל 10 דקות. לסיומת להוסיף  קרם קוקוס ולהכניס הכל לתערובת . (אני הוספתי גם קינואה).

כעת, נמלא את הפטריות (את התוכן מומלץ להוציא בזהירות, בכדי שיהיה מקום למילוי) ,את התוכן נוסיף לתערובת.

לסדר בתבנית,להוסיף מלמעלה נגיעות קרם קוקוס שנותר בסיר להכניס לתנור  בחום גבוה  ובתאבון !

חרוסת 365

בכל ימות השנה מתחשק לנו משהו טעים,מלא אנרגיה ומתוק. אז אחרי ליל הסדר,תוכלו להקפיא וליהנות מכדורי בריאות טעימים.

חותכים 10 דבלים לקוביות קטנות,מוסיפים פיסטוק,לפי הטעם, 100 גרם שקדים  וכ- 100 גרם א. מלך. משרים כ 12 תמרים במים חמים ולאחר מספר דקות קולפים את הקליפה והופכים לעיסה.,מוסיפים לתערובת. מוסיפים כ 4 כפות יין מתוק וטעים ,מעט ג'ינגר טרי קצוץ , מעט קינמון וזה הכל..

 

לערבב במעבד מזון,בעדינות,להכין מהעיסה כדורים. (אני גלגלתי אותם עם מעט צימוקים קצוצים ופיסטוקים)

פשטידת תירס כשל"פ

מטגנים במחבת:

בצל קצוץ במחבת עם מעט שמן זית (ותוספת שמן קוקוס ,אם יש)

מערבבים בקערה:

4 ביצים

קופסא 1 של תירס גרעינים

1/2 שמנת שף לבן לבישול

1 כף גדושה של גבינת שמנת שום שמיר

מתבלים:מלח,פלפל שחור 

מוסיפים מספר סוגים של קמחים:

1 כף קמח עדשים כתומות,1 כף של קמח חומוס,2 כפות של קמח אורז.

משמנים תבנית אינגלישקייק/או תבניות קאפקייקס אישיות ,מפזרים מלמעלה את הבצל המטוגן

ואופים בתנור בחום של 160 מעלות עד הזהבה.

 

********************

 

ניתן להחליף את התירס לכרובית/שעועית ירוקה

פשטידת פטריות כשל"פ

מטגנים במחבת  1/2 בצל קצוץ במחבת עם 25 גרם חמאה ושמן זית 

נוסיף עגבנייה 1 חתוכה לריבועים,1 שום ,מעט טימין,מחל גס ופלפל שחור גס + 9 פטריות שמפיניון חתוכות (בלי הגבעול)

מערבבים בקערה:

4 ביצים

1 קוטג' (9%)

מעט גבינה צהובה מגורדת

מוסיפים מספר סוגים של קמחים:

1 כף קמח עדשים כתומות,1 כף של קמח חומוס,2 כפות של קמח אורז.

משמנים תבנית לפי בחירתכם,

מפזרים מלמעלה את הבצל המטוגן

ואופים בתנור בחום של 160 מעלות עד הזהבה.

********************

 

ממליצה להכין במנות אישיות 

לזנייה כשל"פ

מנה זו מורכבת מ 4 מרכיבים עיקריים:

1.רוטב עגבניות

2.חצילים בטחינה

3. "כבד צמחוני" (שנשאר לכם ממנת הפטריות. אפשר כמובן גם ללכת על הגרסא של בשר טחון כמו בסינייה.

4.עלי לזנייה כשל"פ (אני קניתי ברמי לוי).ממליצה לבשל במים רותחים לפני תחילת "ההרכבה".

יש להכין רוטב עגבניות ( טריות בלבד) עם בצל קצוץ ושמן זית בשפע,בערך כ 7 עגבניות , 4 שיני שום ותבלינים לפי הטעם אני הוספתי : כמון,כוסברה טחונה,בהרט ומלח ופלפל. מחכים שיתקרר ומכניסים לבלנד

חציל בטחינה : קולים את החציל בתנור עד ריכוך,מוסיפים טחינה טובה שהכנתם עם לימון,שום,מלח ופטרוזילה

"כבד קצוץ" צמחוני / בשר טחון

מתחילים בהרכבת הלזנייה

שימו לב כי שימון התבנית חשוב מאד בכדי שהעלים לא ידבקו.

הרכבת מגדל לזנייה בסדר הבא: עלים-כבד קצוץ צמחוני עלים-רוטב              עלים-חצילים                     ובסיומת מעט גבינה מגורדת (לא הכרחי)

מכניסים לתנור את התבנית,עטופה בנייר כסף) לאפייה .

 

"תרשו לעצמכם ליצור לבד את התפריט המשפחתי האהוב.
כעת, המכולת לא זמינה וצריך לאלתר ממה שיש.
אל תפחדו לנסות, השתמשו כמה שניתן בחומרים טבעיים והוסיפו תבלינים טריים
והרבה עשבי תיבול."
ממני, טלטול
תגובה אחת
  1. אורן לביא הגב

    אני מודה על הכול.. "אשת חיל מי ימצא.. בטח בה לב בעלה ושלל לא יחסר.. "
    קסומה..

השארת תגובה