פארק אדמית – סובב מערת קשת , שמש , שמים , שלווה ו… סגר ,מה עושים ?
במקרה שלנו, זה ק"לב. פארק אדמית , רכס הסולם, קרוב לבית . וכעת עם החזל"ש באוויר, מוזמנים בהחלט לבקר ולטייל.
ההמלצה הפעם, פארק אדמית , אך לצד הפחות מוכר שלו .
פארק אדמית מוכר ומטויל בעיקר ,במערת קשת , מסלול הדגל של הגליל המערבי , מסלול נגיש לכל גיל , מונגש ונוח לכולם , טומן בחופו תצפית נוף מדהימה על כל הגליל המערבי , מפרץ חיפה ועמק זבולון ובעיקר לא רחוק למטיילים , ואכן, בשבתות מלא כאן עד כמעט אפס מקום , לאחרונה , בשבתות המעטות שבהם לא היה סגר , צפינו כאן בכמויות מטיילים גדולות מאוד , אשר גרמו אפילו לפקקים בעליות לרכס ובכניסה לפארק , מי היה מאמין ..
היום החלטתי להכיר לכם את הצד הפחות מטויל , הצד שהמקומיים מכירים לעומק והאורחים פחות , הצד הפראי יותר של הפארק , הצד שבו הטבע והשקט נפגשים ביתר שאת .
בלב הסגר , כאשר מותר לצאת מהבית ללא רכב לכל מרחק , החלטנו לצאת למסלול בן 7 ק"מ , הכולל תצפית צפונה לכיוון לבנון , תצפית דרומה לכיוון חיפה וצעידה מערבה , למורדות רכס רמת אדמית וכביש הגישה .
רכס רמת אדמית נמצא בן שני נחלים , הצפוני נחל נמר והדרומי נחל בצת , כאשר היום נבקר בנחל נמר , נחל בצת זה יום שלם ועליו אכתוב ביום משלו .
ליום זה מומלץ להגיע עם רכב נוסף וזאת כדי לפצל רכבים , ולחסוך לנו לתפוס טרמפ לנקודת ההתחלה , לכן נשים רכב אחד בעליה לאדמית סמוך לירידה למערת נמר ( סמ"ש ירוק) בערך באמצע העלייה , ורכב שני נגיע אתו לתחילת המסלול בשער קיבוץ אדמית , (עדיף לחנות בתוך הקיבוץ ) .
משער אדמית , נצא לכיוון צפון , נחצה בזהירות את הכביש שמוביל לכפר הבדואי ערב אל עראמשה, ונרד בירידה לכיוון צפון , נבחין מצד שמאל בבית העלמין של קיבוץ אדמית ומולנו ייחשף הגבול המפריד עם לבנון והכפר הבדואי עראמשה , נוף גלילי , מוריק ומדהים לתקופה זו , בשילוב עם בקר הרועה במקום – פסטורליה , נמשיך עם השביל המתעקל שמאלה עד שנגיע למאגר אדמית – מי קלחין , לא לשחייה , שם נבחין בעופות המים השוחים במאגר , ונמשיך בעליה לכיוון המוצב הצה"לי הנטוש בקצה העלייה , מדובר בנקודה חביבה מאוד , בה הילדים נותנים דרור לדמיונם ומשחקים בחיילים ,בלב המוצב הנטוש יש מגדל גבוה בצבע ירוק , בעבר היה בשימוש צבאי ושימש לשמירה על הגבול וכיום מהווה אטרקציה מקומית תוך שילוב של אומץ וסקרנות , עליו ניתן לטפס במדרגות העקלתוניות עד לשיא הגובה ,לתצפית מרהיבה על כל קטע הגבול והחלק הצפוני של רכס אדמית , משמאל נבחין בקיבוץ חניתה וגדר ההפרדה , הים וראש הנקרה ומימין נבחין בקו הגבול , הכפר עראמשה , מגדלי השמירה הצה"ליים והלבנונים , תצפית חובה , המגדל בטוח לטיפוס אך חובת השגחת מבוגר על הילדים .
בתום החוויה נחזור לכיוון המאגר ונפנה ימינה בסמוך לגדר המקיפה אותו , דהיינו מערבה , ונרד בדרך ההיקפית של המאגר , לכיוון פארק אדמית, הירידה רחבה אך יש לשמור על הרגלים עקב ריבוי אבנים וזווית הירידה , בתום הירידה נפנה שמאלה עם השביל ונטפס לכיוון חניון פארק אדמית , חניון עם שולחנות פיקניק לרוב , צל , שלווה ושקט , , נחצה מעבר בקר ונמשיך במעלה עד שנגיע לפארק ,במקום נבחין במאהל בדואי נטוש , נמשיך לכיוון הכניסה לכביש הגישה למערת קשת .
נחצה בזהירות את הכביש ונצעד בכביש המוביל למערת קשת (דרומה) , נזהר מרכבים שנוסעים לחניון המערה , ונצעד עם הכביש , נחלוף בסמוך לבית העלמין הישן של עראמשה ונמשיך לכיוון המערה , הכביש מתעקל מינה ואנחנו איתו עד לכניסה לפארק המערה .
כאן נעשה הפסקה בשולחנות האוכל , שירותים ומי שתיה , בתומה ניגש למצפור שהוקם לזכר אודי גולדווסר ואלדד רגב , ונצפה לכיוון דרום מערב , אל נופי הגליל המערבי , נקרא את השלט המתאר את ההתקלות עם חוליית המחבלים והרקע לפריצת מלחמת לבנון השנייה , ונכבד את זכר הנופלים , .
נצא מהתצפית ימינה ונרד בשביל המונגש לכיוון מערת קשת ,נחצה את פארק אדמית המטופח עד שנגיע לפתח המערה , שם נתפעל מהעוצמה של הטבע , היופי והייחודיות של מערת קשת , ונוף גלילי משובח , בהחלט נקודה לקפה מהביל .
בתום הביקור במערה נמשיך מערבה על סמ"ש אדום , זהו המסלול היורד לכיוון מקום חניית הרכב , המסלול סמוך למצוק וממשיך לאורכו מערבה עד לכביש העלייה לאדמית , נאתר את הסימון אדום לבן ונצמד אליו , מדובר בירידה מדהימה , לכל אורכה נהנה מהנוף , פריחת אלפי רקפות , סתוונית ועירית מצויה , נרד בזהירות תוך שמירה על עצמנו ועל הילדים שייהנו מאוד ובטח ירצו לרוץ במורד , אם יתמזל מזלנו יש סיכוי גדול שנכנס לתוך עדר עיזים מקומי שרועה כאן ונבחין בשפני הסלע הרבים הנמצאים בפארק בכמות גדולה מאוד .
בתום הירידה נבחין ברכב שלנו ממתין לנו בנקודת הסיום , נחלוף על פניו ונמשיך לחלק האחרון במסלול שלנו , נחל נמר ומערת נמר .
מסלול זה מסומן בסמ"ש ירוק ויוצא מהסוף של הירידה ממערת קשת (סמ"ש אדום) ופונה צפונה , יש מעבר בגדר הכביש , דרכה עוברים למסלול , יש שלט ברור שמכוון לנחל נמר ומערת נמר , מדובר במסלול מסודר , בירידה , שבסופו מערת נמר , בתום הביקור אנו חוזרים באותה הדרך לרכב שממתין לנו .
נחל נמר הינו נחל אכזב , היורד מערבה ומתחבר לנחל בצת , ומשם לים , שמו נקבע עקב הנמרים שחיו באזור זה לפני שנים רבות , האחרון נצפה בשנת 1965 .
האטרקציה העיקרית הנחל זה מערות העיזים ( מערות כוכים) הפרוסות לכל אורכו על המצוק הצפוני ,שמשו את מתיישבי המקום לאסוף ולהגן על עדרי העיזים שגדלו וגדלים כאן וכיום הם נטושות , הביקור בהם אסור , עקב קינון עופות .
הירידה למערה נוחה , הליכה זהירה ורגועה מהנה מאוד , חצי ק"מ לערך, עד שנגיע למזלג וניקח בו ימינה למערה , אותה נמצא במצוק הימני מעלינו , טיפוס קצר על המצוק יוביל אותנו לפתח המערה .
המערה סגורה בחודשים אלו ( נובמבר עד מרץ) עקב קינון עטלפים בתוכה.
ביקור בתוכה מצריך הערכות מסודרת עם פנסים , קסדות וחבל , לכן יש להערך בהתאם , מתאים רק למי שלא חושש ממקומות סגורים , כאשר יש לעדכן בני משפחה בחוץ על כניסה ויציאה , מומלץ להשאיר את התיקים מחוץ למערה , אנחנו בכל מקרה לא ממליצים על כניסה למערה עקב המורכבות שבדבר .
בתום הביקור בכניסה למערה , נחזור לרכב שלנו בקצה העלייה , מדובר בעלייה מאתגרת כך שיש לעלות אותה בקצב מתאים ונוח למטיילים , נחזור למקום החנייה בו השארנו את הרכב בבוקר , ונעלה בכביש המתפתל לקיבוץ אדמית לאיסוף הרכב השני .
לסיכום היום , מדובר במסלול נוח , לא קשה , עם נוף מדהים , מסלול הדורש חציה של כביש ראשי , הליכה בטבע בסמוך למצוק , לכן יש לשמור על הילדים ועל עצמכם ומובטחת לכם הנאה צרופה מיום מקסים בגליל המערבי .
המלצות נוספות
רוצים להמשיך לשלל המלצות ואפשרויות:
טיול נחל בצת וקיבוץ איילון – לחץ כאן
יזמויות וחנויות חדשות בגליל מערבי לחץ כאן
גלריה בטבע – 'קירות מצויירים'- מושב שתולה לחץ כאן
כביש 899 על המפה – פינות חמד לטיול לחץ כאן