תמיד אמרתי על עצמי שאני לא טיפוס חורפי – אבל טעיתי!
והנה גם כמה סיבות טובות:
1. האקססוריז של החורף , פשוט יותר שווים
קיפלתי את הסריגים יפה בערימה לפי צבעים .אני מוכנה וערוכה היטב .גם חברתי הסטייליסטית (שאצלה הכל מסודר כמו חיילים ), הייתה גאה בי! החורף מזמן לי מצעד מעילים וכובעים שרק בטמפרטורות הנוכחיות יש הצדקה ללבוש
2. הבישולים בחורף פשוט יותר טעימים
תשמעו, ממש התחלתי להשתפר בהכנתהמרקים..התבשילים..הטעמים. כשאת המגיש מרק בערב קריר,זה מנצח. תוסיפו לכך שכל צמחי התבלין שלי בגינה פורחים
ועסיסיים והמתכון פשוט יאמי.
3. אח עצים
אני והאח ,פיתחנו יחסים והפכנו לחברים טובים. סיגלתי לעצמי ממש מיומנויות הדלקת אש בשיטות מסורתיות לחלוטין,כמעט. (בלי עזרה משום מדליק סינטטי) ואחרי שהקסם קורה וזה מצליח.. אין כמו אתנחתא מול האח. בייחוד שיש לי מתכון של פונץ' אליפות וזה מסתדר היטב יחדיו (מתכון בהמשך).
**********************************************************************
חייבת לציין:
ליישום סעיף 3 נדרש פריט בדמות רטייה , לפחות למסתם עין אחת. כיוון שכל הנ"ל יכול להיות מושלם רק במידה ובשעה 19:55 אני מניחה גם רטייה על העיניים כדי לא להתמודד עם מראה טביעות כף הרגל של צ'ילי ,שאריות בוץ ושאר הפתעות על השטיח.
צ'ילי הכלבה שלנו,כשמה כן היא..תוססת ומלאת אנרגיה והכוונות של שתינו די מתנגשות. זה השלב של מעט דיבור עצמי, לתזכר שחורף זה טוב . רציתי גליל.. רציתי ירוק.. רציתי טבע..אז תנשמי..טלטול..תרגעי.
*********************************************************************
מה לא עושים בשבת?
ידעתם שיש גם כמה דברים שמומלץ לאמץ, לא לעשות בשבת?
מעת לעת, כשאני לא עובדת בשבת,לא מארחת ולא מתארחת , יש לי כמה כללים ברורים: בשבת , לא קמים מוקדם, לא מארגנים כריכים לבי"ס
מתנתקים מהמחשב קצת ובוחרים להיות ספונטניים. ומי שמכיר אותי,יודע, שספונטניות זו תכונה שאני מאמצת רק בשישי-שבת. מעיין נוהל סופ"ש של שינוי מזג והתנהלות. בכל שאר השבוע הלו"ז אצלי מתוקתק ומאורגן
אז מה כן מומלץ לעשות בשבת?
טבע-טיולים-משפחה-חברים-מנוחה ופינוקים.
אתם תבחרו את הסדר. המינון ,ללא הגבלה.
לי יש הרבה תכנונים לשבת
מהליכה בחוף אכזיב לטובת שיפור הגזרה, שוק תרשיחא, קטיף קלמנטינות בבצת או תפוזים בלימן,לבשל ממולאים וגם לצייר , כי זה כבר לא קרה שנתיים או אולי בעצם מסלול משפחתי ?
נחל בצת – הזדמנות נהדרת לצפות בעצי הדולב שסופסוף נהנים מהזרימה החורפית היפה.
טיול רגלי של זרימת נחלים,פריחת השקד ואוויר טוב – שמורת טבע נחל דישון או ונחל עמוד.
בקיצור לא חסר. רק צריך להחליט בשביל זה אני מכינה רשימה עם הרבה אפשרויות ובשבת בבוקר מחליטים. מה שלא מספיקים..עובר לשבוע הבא.
ומה אתם מתכננים לשבת הקרובה?
מצרפת המלצות מקדימות ומנצחות לכל בחירה שתבחרו:
(על הגרביים להחלפה אתם ממש תודו לי)
פיקניק בוקר
בלי לפחד מהטיפות ,על הפיקניק לא מוותרים. גם שהתחזית לא אופטימית
לפיקניק שלנו יש פק"ל קבוע:
שקשוקה חמה ושלל סלטים מפנקים, שעליהם טרחנו כבר בשישי ולקינוח ערכת קפה מדוגמת , שכוללת כוסות רב פעמיים,דבש,מקלות קינמון,מיני חלווה וכל מה שדרוש להפסקה תה בשטח ,בייחוד שהטמפרטורות צונחות.
ביגוד החלפה להתכרבלות יתר:
בכדי לצלוח את הטיול ולקבל תשואות גם מהילדים ממליצה לא לשכוח גרביים חמות להחלפה, (בנוסף לכובע,צעיף וכמובן ,מעיל טוב) ושמיכה מפנקת לנסיעה כמתכון בטוח לתנומה ארוכה של הילדים בדרך חזרה.
אם אתם יוצאים לטבע,בבקשה הקפידו בבקשה לטייל בטוח.
בצעו הכנה מוקדמת , גם דיברנו על ספונטניות. בוחרים מסלול שעשינו עליו בדיקה מקיפה ואנחנו ומכירים. בדקו את המסלול המתוכנן והיערכו בהתאם למספר הק"מ שבחרתם.
אל תרדו משבילים מסומנים, הקפידו לא להיכנס לשעה מאוחרת בהליכה ובחרו בנעלי הליכה טובות.
נקודות עניין
איפה אוכלים,איפה משחקים ומשחררים קצת רגליים ואיפה מוצאים מקומות שווים. בחרו נקודות עניין נוספות ליום הטיול והתאימו אותן לגיל המשתתפים בחוויה
הכינו גם פעילות לדרך. חידון,שירים,משחקים ומשחק אסוציאציות. תנו לילדים לקחת פיקוד על החלק הזה . הפרס הכי מהנה שאפשר לבקש..חיבוק גדול של אמא ואבא,גלידה מפנקת בעצירה הבאה ומדליית הילד האהוב ביותר.
מתכון לפונץ:
שילוב של אלכוהול חם והתבלינים הנכונים , ישרה אווירה קסומה על כל הסובבים
(זכרו לא להרתיח את האלכוהול ולא לתת לו לבעבע)
תמיד אומרים שלא כדאי להשתמש במשקה היקר ביותר שיש בבית , אני אישית דווקא בוחרת ביין משובח תוצרת גלילית מקומית,כמובן, יין של יקב לגזיאל, יקב משפחתי ממושב אבן מנחם בגליל המערבי.
מצרכים:
- יין שיראז משנת 2011.
- מחזקת עם מעט ברנדי ,פיג' תאנים ווודקה
- מוסיפה פרוסה רחבה של תפוז
- תבלינים: מקל קינמון וכמה מסמרי ציפורן
- כוס נדיבה ביותר של פירות יער קפואים.
אופן ההכנה: יוצקים את היין לסיר + 1/3 כוס מים + יתר האלכוהול מחממים מעט ומוסיפים סוכר חום מומס + פרי + תבלינים ומביאים לסף רתיחה.
משאירים על אש בינונית-נמוכה עד שהפונץ' מוכן.
חורף מהנה לכולם.
מוזמנים לכתוב לי שאלות ולהתייעץ איתי . בתגובות בבלוג וגם במייל TAL@TALTULP.CO.IL
ממליץ בחום על טלטול הפקות
כייף חוויה לכל המשפחה
שירות איכות ומקצוענות עם אוירה פורת ומלבלת עם המון חן ואהבה????